שבועיים בגיאורגיה - המסלול שלנו, המקומות הסודיים והבקתות השוות
Updated: Dec 2, 2022
בבלוג הבא אני הולכת לספר לכם על המסלול שאמרי ואני עשינו בגיאורגיה, למה בחרנו לטוס דווקא לשם ולמה בקיץ.
מוזמנים לשתף אותי איך היה לכם, או לעקוב אחריי לעוד תכנים.
שימו לב
שהבלוג הולך להכיל תמונות אישיות שלנו מהטיול ולא מעט מהן -בעירום. אז תבדקו אם מתאים לכם :)

נתחיל כמה עובדות מעניינות על גיאורגיה
- גיאורגיה היא מדינה שחיים בה שליש מהכמות של תושבי ישראל (3 מליון) שמתפרסים על פני שטח שגדול פי 3 מגודלה של ישראל
- 60% מהתושבים חיים בטביליסי ומסביב אליה.
- גיאורגיה חוותה סבל רב כשבשנת 2008 רוסיה כבשה כ20 אחוזים משטחה. גיאורגיה בתהליך שיקום ארוך שנתמך על ידי האירוח האירופאי. את שאריות הכיבוש הסובייטי אפשר לראות על ידי כך שיש אלפי מבנים סובייטים פזורים ברחבי המדינה, גם בכפרים הכי נידחים ופסטורליים
- גיאורגיה היא לא לגמרי באסיה ולא לגמרי באירופה היא ממש מחולקת לאירואסיה ויש יחשיבו את האיזור הזה בכלל כאיזור הקווקז.
אז למה גיאורגיה?
* היא זולה! אפילו - ממש זולה. היו רגעים שזה ממש הצחיק אותנו כמה שזה זול.
למשל, ארוחת ערב במסעדה בטיביליסי , לזוג, תעלה משהו כמו 80 ש״ח אם ממש התפנקתם ומונית של חצי שעה נסיעה תעלה 11 ש״ח. כמובן שטביליסי יותר יקרה משאר המקומות הנידחים אבל עדיין אפשר ממש להתפנק ולצאת בזול. שבועיים לזוג עלו לנו בשיא העונה 7500 ש״ח עם כל הפינוקים והמותרות שרצינו ולינה במקומות הכי שווים.
* היא נגישה! יש טיסה ישירה מישראל, אפשר בקלות להשכיר רכב די בקלות (פירטתי על זה בהמשך), ואם רוצים להישאר בקרבת טביליסי אז לגמרי אפשר לקחת מוניות ממקום למקום.
* היא נעימה! מזג אוויר מאוד דומה לישראל, רק בלי הלחות.

* היא לא מאוד מתויירת! אנחנו היינו בשיא העונה, בחודש אוגוסט ורוב הזמן היינו לבד ויכולנו להזמין כל מלון ולשבת בכל מסעדה שרצינו בלי להזמין מראש.
למה בקיץ?
אז הגענו לגיאורגיה באוגוסט, שיא הקיץ הגיאורגי. למרות שקראתי לא מעט על כך שחם מדי באוגוסט, אני דווקא ממש מרוצה מהבחירה של להגיע בקיץ ואני אסביר למה.
גיאורגיה אמנם עם מזג אוויר דומה לשל ישראל, אבל היא מאוד יבשה, כמעט ואין לחות באוויר
מה שמאפשר גם בשיא החום להסתובב די בחופשיות בלי להיות צמודים למזגן.
מאחר ורוב הטיול לא היינו בתוך העיר הצפופה אלא בטבע, בהרים וביערות - שם דווקא זה יתרון מאוד משמעותי להיות בקיץ כי ביום יש מזג אוויר מושלם ובלילה אפילו טיפה קריר.
בנוסף, בגלל שגיאורגיה בחורף מאוד מושלגת, אז יש הרבה איזורים שאי אפשר לטייל בהם בעונות גשומות או קרות בגלל בוץ ושלג ולכן אני חושבת שקיץ היא בחירה נפלאה לברוח מהחום והלחות הישראלית למדינה עם קיץ הרבה יותר נח וקליל.
כמה זמן לטייל?
אני חושבת שהמינימום זמן שכדאי לבקר בגיאורגיה הוא 7 ימים והזמן האולטימטיבי בין עשרה ימים לשבועיים כדי להספיק לבקר בנחת בכל האיזורים השווים.
איך לגשת לתכנון של הטיול?
אמנם גיאורגיה לא מאוד גדולה אבל יש לא מעט איזורים שאין בינהם גישה, במיוחד כשעולים להרי קווקז. לכן - סביר להניח שתמצאו את עצמכם חוזרים לטביליסי גם במהלך הטיול (ולא רק בהתחלה ובסוף) מה שיוצר מעין טיול כוכב, כאשר טביליסי במרכז ונקודות העניין מקיפות אותה.
איך להתנייד?
אז אנחנו בחרנו להשכיר רכב 4x4 מהסיבה שיש הרבה כבישים בגיאורגיה שהם f-roads, כלומר, לא נגישים לרכבים פרטיים, וגם הכבישים ״הרגילים״ הם כבישים שלא פשוט לנסוע עליהם - אל תצפו לאוטוסטרדות של אירופה (וגם הגיאורגים נוהגים כמו משוגעים). אם אתם מתכננים להגיע לVashlovani (פירוט בהמשך) אתם בוודאות תצטרכו רכב 4 על 4, ואם לא - אז זה פשוט nice to have אבל לא מחייב.

ממליצה להשכיר דרך החברה Local Rent, יש להם שירות לקוחות מעולה (24 שעות דרך הטלגרם), וגם הם יותר זמינים וזולים מהשאר.
כדי להזמין מוניות ולא לשלם כפול 3 במחיר - תשתמשו באפלקיציית bolt.
פשוט להוריד אותה, זה כמו gett :) גם מהשדה תעופה כבר כדאי להזמין עם bolt כי הנהגים המקומיים שמחכים לכם בשדה לוקחים המון כסף לתיירים.
אם אתם לא רוצים להשכיר רכב -
באיזור המרכז בטיבילסי ומרחק של עד שעה משם, הגיוני ממש לקחת מוניות או אוטובוסים כי יש הרבה תנועה וזה מאוד זול. אבל אם אתם רוצים להתרחק מהמרכז ולהגיע לאיזור פחות מתויירים תקחו בחשבון שזה יהיה לכם הרבה יותר מסובך.
תקשורת
מומלץ ואפילו חובה לעשות סים קארד מקומי, כדי לא להיתקע בלי מונית או בלי מפות. שימו לב שאתם בוחרים בחבילה שכוללת שיחות טלפון כי אתם תצטרכו את זה באיזשהו שלב!
תעשו סים קארד רק של חברת Magti - הם היחידים שזמינים גם במקומות נידחים.
מי שמתכנן לטייל, תורידו את האפלקיציה AllTralis שמאפשרת לראות מסלולים במפות אופליין. מאוד קשה לטייל בלי משהו כזה מאחר ואין כל כך שלטים הכוונה או מרכזי מבקרים :) בגדול אל תסמכו על הגיאורגים שיסבירו לכם או יכוונו אתכם ובעיקר תמסכו על עצמכם.
שפה
כנראה שברוב המקומות לא ידברו אתכם אנגלית, גם בערים הגדולות (מלבד כמובן חלק מהמסעדות ובתי מלון). לדוברי רוסית יהיה קצת יותר קל לתקשר, אבל אנחנו מצאנו את התרגום של גוגל נפלא בשיחות שחייבות לקרות, ובעיקר זה מאוד מצחיק לנסות להבין מה הם אומרים :)
טבעונות
האוכל הגיאורגי פשוט ונפלא (וזול! כבר אמרתי?). ולרוב יש לפחות אופציה טבעונית אחת פלוס סלט חתוך גס (נקרא סלט גיאורגי), אבל זה לגמרי יהיה מאתגר.
ממליצה ממש לקחת חינקלי Khinkali במילוי פטריות או ירקות (מעין כיסוי בצק ממולים), או בדריג’אני שזה חציל ממולא באגוזי מלך (וואו!).
מסלול של שבועיים
הנה פירוט של המסלול עצמו ובהמשך אני מפרטת על כל מקום בנפרד

Tbilisi
המשמעות של המילה טביליסי בגיאורגית היא ״מקום חם" warm place, והסיבה היא שכל העיר בנויה מעל בריכות גפרית חמות טבעיות. אל תפספסו את הספא הראשון שהוקם בעיר עליו אני מרחיבה בהמשך.
העיר עבורנו הייתה צפופה ומעט מטונפת אבל כן נהנו מאוד לנסוע ממקום למקום במונית ולשבת במסעדות מדהימות וברים נפלאים, כשהכל כל כך זול ונגיש. חוויה עירונית נפלאה כשמגיעים אחרי טיסה או בין לבין נסיעות.
איפה לישון
אז ככה בטביליסי אין כל כך ״מרכז העיר״ וגם פחות נעים להסתובב שם ברגל. בגלל שאת העיר חוצה נהר אז יש הרבה גשרים שמיועדים רק לרכבים ולא להולכי רגל ולכן תקחו בחשבון שזה פחות כיף ללכת ברגל ממקום למקום.
ובכל זאת, אני ממליצה על האיזור שמסביב ל ״The Clock Tower״, זה מזכיר קצת את יפו העתיקה ואת נווה צדק, מסעדות כיפיות ושם כן נעים להסתובב ברגל.
למען האמת, אנחנו לא מלון מקום שמאוד אהבנו, העיר די צפופה ורועשת וכל מקום שהיינו בו לא היה ברמה מספיק גבוה בשביל הכסף. היינו בעיר בעיקר כדי להיטען במצרכים להמשך הטיול בגלל. מאוד תלוי גם כמה העיר מתויירת, בגדול כל מה שרצינו היה פנוי לנו מבחינת זמינות והיינו בשיא העונה. מאוד תלוי בתקציב שלכם, אז זה מסודר לפי מחירים עולים.
* 40$ הכי זול ופשוט כנראה יהיה Fabrika - מקום היפסטרי מגניב עם חלל עבודה למטה ומלא ברים. אפשר גם פשוט להגיע לשבת שם ממש ממליצה, התמורה שתקבלו מותאמת למחיר, החדר מאוד פשוט וצנוע.
* 80$ לא רחוק משם, תמצאו את Urban Park Hotels . מקום נחמד צוות נחמד, ובגדול - נחמד.
* 200$ כנראה המקום הכי מפנק ושווה, רשת שנמצאת בעוד כמה מקומות בגיאורגיה אלו הStamba וה Rooms.
איפה לאכול
בטביליסי יש מסעדות נפלאות והאוכל הגיאורגי הוא פשוט ונפלא! כמובן שבעיר יש יותר אופציות לטבעונים וככל שמתרחקים ככה צריך להתפשר יותר על בצקים ואוכל פחות מזין.
הנה הרשימת מסעדות המומלצות שביקרתי בהן, תהנו!
המסעדה הגיאורגית הכי טעימה שמצאנו שנמצאת ליד החמאם הכי טוב בטביליסי
בין המסעדות הטובות והמוכרות בעיר, שנמצאת בתוך המלון סטמבה ששווה לבקר שם בלי קשר. הוקם בתוך מה שהיה פעם בית דפוס גיאורגי, ואפשר ממש לראות איך המקום היה בנוי. המסעדה פועלת בבוקר וגם בלילה, ארוחות בוקר מוגשות עד 12 ובלילה יש כמה מתחמים נפרדים לכל מיני סגנונות של ארוחות. ממליצה בחום לא לפספס!
עיצוב מושלם, אווירה נפלאה ואוכל בגבוה!
מסעדת שף מעולה שנמצאת ליד מגדל השעון באיזור מקסים. אני ביקשתי מהשף מנה טבעונית מיוחדת והוא שמח ממש לדבר איתנו ולהמליץ לנו באופן אישית גם על יינות.
בית קפה חמוד, טבעוני, מתאים לארוחות בוקר וצהריים פחות לערב
עוד מסעדות שלא ביקרנו בהם אבל שמעתי שנפלאות Sol , Craft wine bar , Wine Factory N1
מה לעשות
לנסוע לאגם ליסי Lake Lisi לעשות ריצה סביב האגם או לשחות או פשוט לראות שקיעה:)
ללכת להתפנק בספא Chreli Abano. אחד מהמקומות הכי אייקונים בטביליסי, הספא הראשון וגם הכי מתוחזק בעיר, אתם פשוט מזמינים את אחד החדרים שלהם לשעה, זה עולה לזוג משהו כמו 400 ש״ח ויש בחדר סאונה, בריכת גפרית חמה ובריכה קרה. אנחנו לקחנו את החדר vip אבל גם אם יש לכם תקציב יותר נמוך, שווה ללכת לחדרים האחרים. לא לשכוח אחרי הספא ללכת ברגל למסעדה הגיאורגית המדהימה הזאת (מופיעה ברשימת המסעדות).
לצאת לבר יין (פירטתי כמה תחת ״איפה לאכול״). אחד מהמסמלים של גיאורגיה זה היין המשובח. פעם ראשונה טעמתי מה שנקרא יין אורגני, שלא מוסיפים לו חומרים שאינם טבעיים כמו ביינות אנחנו רגילים אליהם בארץ. הגופרית מאחר והיא פשוט משאב טבע נפוץ מאוד בגיאורגיה, גם התוספת של הגופרית היא טבעית ומגיעה ישר מהאדמה. טעמו של היין אחר לחלוטין אבל אני ממליצה בחום. והינה בר יין שמגיש רק יינות אורגניים - Craft wine bar
ללכת לשוק הפשפשים אל תצפו לסחורה איכותית או מציאות שוות, אבל שווה ללכת לעשות סיבוב :)
שופינג? לא מצאתי יותר מדי דברים שווים הסחורה שם לא הייתה מאוד איכותית או אטרקטיבית אבל כן מצאתי רחוב חמוד שיש בו חנויות מקומיות כמו למשל החנות הממש מתוקה הזאת שמוכרת רק בגדים מכותנה ובדים אורגניים, ותכשיטים מגניבים של מעצבים מקומיים.

Kazbegi
מקום נפלא וקסום בהרים הקווקזים, מרחק של ארבע שעות נסיעה מטבליסי. אל תעשו את הנסיעה הזאת בלילה, היא מפותלת, ארוכה ויפה בצורה קיצונית אז תהנו מהנוף בדרך ומהפרות שחוצות את הכביש המהיר :)
איפה לישון ולאכול ?
אמנם יש לא מעט אופציות ללינה אבל הרמה של התחזוקה האוכל והפסילטיס לא מאוד גבוה בקזבגי.
אנחנו ישנו בHotel Darchi Kazbegi יש להם חדרים גדולים עם אחלה נוף ותמורה הוגנת למחיר.
המקום הכי יפה ומטורף (ויקר) בטביליסי לישון בו זה כמובן מלון הrooms שהזכרתי גם בטביליסי - גם אם אתם לא ישנים שם, לכו פשוט לשבת שם.
אוכל - אז באופן לא מפתיע המסעדה של הRooms היא היחידה עם האוכל הטעים, פתוחה משעה 12 בצהריים עד 12 בלילה! המקום עם הנוף הכי יפפיפה בקזבגי.
מה לעשות?
יש בקזבגי הרבה מסלולי טיול, אני ממליצה לקרוא היטב על המסלול שאתם הולכים לעשות ולצאת בשעה סבירה כדי לא להיתקע באמצע המסלול כשמתחיל להחשיך וגם להבין אם יש לכם את הציוד המתאים.
יש מסלולים של שלושה ימים, וגם שבוע! אנחנו יותר הגענו בראש של מסלולים של יום אחד, זה כן אומר לוותר על דברים שאי אפשר להגיע אליהם בלי לישון בשטח אבל זה פחות הסגנון טיול שהתאים לנו.
אנחנו עשינו מסלול מעגלי של 13 ק״מ, שיש בו כמה עלויות רציניות אבל עם תגמול הולם של נוף :)
הוא מאתגר ורצוף בנוף הרים מטורף, סוסי פרא וגבעות מושלגים.
ממליצה להוריד את האפלקצייה AllTralis כדי שהמסלול יהיה לכם במפה זמין בטלפון.
הינה המסלול שאנחנו עשינו, לא דורש ציוד מיוחד מלבד נעליים טובות, נעלי טיפוס או נעלי ספורט. אנחנו עשינו עם סנדלים ודי סבלנו מזה.
אנחנו התחלנו את הטיפוס מהנקודה הזאת (הנקודה הכי רחוקה שאפשר להגיע אליה עם רכב) ולא מהעיר עצמה. שזה בעצם האכנסייה האחרונה בשורה של הבתים שאפשר ממש לחנות אחריה ולהתחיל את המסלול.
המסלול עובר דרך הכנסייה האייקונית בראש ההר, וממשיך לטפס אל עבר הרי הקווקז עד שמגיעים לנקודה שרואים את הגבעות המושלגות.
מי שמחפש מסלול יותר פשוט יהיה טיפוס של כמה קילומטרים ל Gergeti Trinity Church. כנסייה קסומה ואייקונית על ההר - אפשר להגיע לשם גם עם רכב (גם רכב פרטי) אבל כמובן שמומלץ לטפס.
או למפל יפייפיה שיש באיזור - Gveleti Big Waterfall.
Telavi
עיירה מתוקה עם יקבים נפלאים. עצרנו בה בדרך מזרחה לשמורת הטבע Lagodekhi

ביקרנו ביקב הביתי האורגני עטור הפרסים של זורב Zurab Vineyard ותגידו לו שקארין מישראל שלחה אתכם:) אחרי טעימות של יין אורגני נפלא, שיכורים ומרוצים הלכו לישון ב Communal Hotel Telavi שזה מלון בוטיק אינטימי עם חמישה חדרים בלבד, מסעדה מושלמת לארוחת ערב ובר יינות נפלא. כל האוכל שם הוא אורגני ומגודל על ידי השף של המסעדה! הארוחת בוקר בין המושקעות והטעימות שאכלנו בגיאורגיה, ועיצוב נהדר. תקחו את החדר עם האמבטיה!
Lagodekhi
שמורת טבע נפלאה, מגיעים עם הרכב וחונים ממש בכניסה לתחילת המסלול. שימו לב שיש כמה מסלולים זמינים (חפשו בAllTralis), אנחנו עשינו את המסלול של ה15 ק״מ (לא מעגלי) של Gurgeniani's Waterfall. מפל של ארבעים מטר, עם בריכות קפואות ויפות מתחתיו. נפלא ומומלץ מאוד! המסלול לא קל אבל לגמרי אפשרי ודורש נעליים נוחות וטובות.

עייפים ומרוצים נסענו מיד אחרי המסלול, 20 דקות נסיעה לאחת הבקתות הכי יפות ומדהימות שזכינו לבקר בהן לא לפספס!


זוג אמריקאית וספרדי שעברו לגיאורגיה ובנו ביער בקתות נפלאות מעץ (חלקו הוצל ומוחזר) כאשר הבנייה, התחזוקה והצוות של המקום כולו הם אנשי הכפר השכן שהוא נחשב בין הכפרים העניים בגיאורגיה. העשייה הנפלאה של הזוג הזה מפרסנת לא פחות מ7 משפחות בכפר. לכל בקתה יש האט טאב, שעובד באופן כזה שהחום מהמדורה מחמם את המים, אין נפלא מזה! תגידו שקארין ואמרי שלחו אתכם. המחיר אמנם לא זול, אבל כולל ארוחת בוקר וערב מופלאה שהזוג והצוות מבשלים, כל התוצרת היא אורגנית ומקומית. אנחנו היינו שם שתי לילות, כאשר אחד הימים פשוט בילינו שם ובנהר שזורם ממש מתחת לבקתות. פשוט וואו של מקום!

Juta
נסיעה של שעה מקזבגי, צריך להזמין מראש מקום לFifth Season ולהיות שם יום יומיים כדי לקבל את החוייה
המטורפת של השקט והנופים העוצרי נשימה.
Vashlovani
שמורת טבע מרהיבה בחלק המזרחי ביותר של גיאורגיה, וולקנו של בוץ, מאות קילומטרים של מדבריות הרים אינסופיים וחול, הרבה חול :)

למי זה מתאים?

אזהרה! השמורה הזאת לא מתאימה לכל אחד... היא מתאימה למי ש
הרפתקנית... סקרנית... חוקרת
יודעים לנסוע היטב על רכב 4 על 4
בקיץ ובאביב, לא בסתיו ובקיץ
על השמורה
זוהי בעצם השמורת טבע שהיה לנו הכי קשה למצוא עליה מידע וכנראה גם אתם לא תראו הרבה אנשים שטיילו שם. היא נמצאת על הגבול עם ארמניה ואזרבייג׳ן, הגבולות סגורים ואי אפשר לחצות אותם אז יש שם תחנות שיטור שאתם חולפים על פניהם, זה נקרא ranger stations.
לא פשוט להיכנס לתוך השמורה שהיא מאות קילומטרים ולנסוע במשך שעות ללא קליטה ורק עם ניווט של מפות אבל אני חושבת שהקסם של המקום הוא בדיוק בזה - יש תחושה של להיות מחוץ לזמן שהכל כל כך גולמי וקשוח, והתוואי שטח

משתנה כל כך הרבה שזה מרגיש לפעמים כמו לטייל על החלל.
בסופו של דבר זו אחת המזכרות הכי טובות וזכורות שלנו מהטיול, דווקא בגלל שזה היה כל כך מסובך להתמצא שם, ואני כן ממליצה למי שיש לו קריאה לחוות חוויה לא שגרתית. רוב הזמן זה נראה כמו סאוונה מדברית אייקוני, עם הרים תלולים וגבעות אינסופיות, וגם בנקודות מסוימות נהר זורם.
התניידות ולינה בתוך השמורה
איפה לישון? אפשרות אחת היא להשכיר וואן בטביליסי (בדיעבד זו הבחירה שאני הייתי עושה) ולישון בתוך השמורה. זה מומלץ למי שיש זמן וחשק. אפשרות שנייה היא לישון בבקתות הנפלאות של טאו ולהזמין מהם את הארוחת ערב שטאו מבשלת! תגידו שקארין ואמרי שלחו אתכם. כאן תצטרכו אפלקיציית ניווט אחרת שפועלת באיזור נקראת MapsMe . לא ממליצה להיכנס בלעדיה אפשר בקלות ללכת שם לאיבוד בלי שילוט ובלי הכוונה, יכולים לחלוף שעות לפני שתראו רכב עובר.
איך להגיע
שעתיים נסיעה מזרחה מטביליסי.
כדי להיכנס למקום אתם צריכים לקנות כרטיס כניסה לשמורה. את זה עושים במרכז מבקרים.
מה לקחת?
קחו אתכם הרבה מים, זה אזור מדברי חם, דלק מלא, גזייה, אוכל וכלי אוכל (קנינו את הכל בעיירה).

Martvili
החלק המערבי של גיאורגיה, מוקף בנחלים, מפלים, קניונים מערות נטיפים וכמובן, יקבים.
וגם... מאוד מתוייר, אז שימו לב שאתם מגיעים לא בסופי שבוע כדי להקל עליכם לא לפגוש במאות מטיילים עם מצלמות סלפי.

היה לנו זמן מאוד קצר באיזור הזה לכן לא הספקנו לטייל הרבה אבל יש שם המון מה לראות.
אז האטרקציה העיקרית היא בעצם Martvili Canyon שאמנם מאוד מאוד יפה אבל גם מאוד מתועש ומתויר. אפשר לקפוץ לשם לראות כשאתם באיזור, המקום באמת עוצר נשימה אבל אנחנו לא הצלחנו להינות מהמקום מאחר והיה באמת עומס לא כיפי של אנשים.
כדי כן להינות מהמים הטובים והמקום הנפלא הזה, אני ממליצה פשוט לתפוס את הנהר ביציאה אחרת שלו כדי להינות משקט ואינטימיות.
אחת ההמלצות שלא כדאי לפספס כשאתם באיזור -

זה הכפר Balda שנמצא 15 דקות נסיעה מהמרכז תיירים של Martvili.
כשתיכנסו אליו אתם תרגישו כאילו חזרתם אחורה בזמן, בתים שנראים כאילו הוציאו אותם מקטלוג, חזירי בר פרות סוסים ברווזים חוצים את הכביש, והנחל ממש זורם מתחת לכפר ואפשר להגיע לכל מיני נקודות כניסה שלו כמו למשל - הבקתה ביער parna cottage בקתה בגיל 120 שנים שהיום היא גם מסעדה וגם מקום אירוח.
וכמובן - הבקתה המופלאה בתוך היער של נינו
בית שנבנה על מרגלות של הנהר (2 דקות הליכה), יש שם חמישה חדרים, גינת ירק אורגנית, ובעיקר שקט וטבע נפלא. בין המקומות המיוחדים והקסומים שביקרנו בהם.
אתם יכולים לשלוח לה ווטסאפ 995577422725 ולהגיד שקארין שלחה אתכם, או להזמין אונליין.
את הדרך לבקתה חייב לעשות עם ג׳יפ 4 על 4, או שתבקשו מנינו להגיע לאסוף אתכם.
ממש לפני שנכנסים לשביל שמוביל לבקתה של נינו, יש מפל יפייפיה 2 דקות הליכה.
מקווה שנהניתם ושיהיה לכם טיול מדהים!
אשמח אם תוכלו לתייג אותי ולשתף אותי בהרפתקאות שלכם באינסטוש שלי
@karin_movement